Bir mesleki örgüt olarak Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile kurulun Türk internet Medya Birliğinin içerisinde yer almamız fincancı katırlarını ürkütmeye başlamış.
Önünde Türk kelimesi geçen her oluşumdan ürkenler bizi başkaları ile karıştırmasınlar. Farkında mısınız dünya artık dijital bir çağda ilerliyor.
Bilginin, haberin ve iletişimin kalbi internet üzerinde atıyor. Türkiye’nin de bu dönüşümde güçlü bir şekilde yer alması, doğru bilgiyi yaygınlaştırması ve internet medyasının etik, profesyonel standartlarda büyümesi gerekiyor.
İşte tam da bu sebeple, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kurulan TİM BİR (Türk İnternet Medya Birliği), ülkemiz için büyük bir adım.
Bugün İl temsilcisi değerli dostum Selami Şahin ve diğer ilçe temsilcileri (Erdal Orhan, Işık Tuncel, Hilal Kara, Veli Köken, Hidayet Gültekin, Gökhan Çalbay ile bir araya geldik. Birkaç meslektaşımızın bir araya gelmesi bazı mesleki projeler geliştirme adımlarımız çok güzel geçti. Gökhan Çalbay’ın dijital dünyada Tokyo’da dahi gerçekleştirdiği dijital sergi ülkemizin gururu olmuştu. O vesile ile Gökhan Çalbay kardeşimizi de aramızda olmasını canı gönülden istedik.
Antalya’da, mesleğinde yıllarını vermiş tecrübeli gazeteciler ve gelişmeye açık dinamik bir ekip olarak bu oluşumun parçası olmaktan memnun oldum.
Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kurulan birlik önünde cumhurbaşkanı ibaresinin kullanılması birilerini rahatsız etmiş olabilir.
Kısa sürede kamuoyundan inanılmaz bir destek görmemiz bazılarını şaşırttı bazıları da manipülasyona doğru hareketler geliştirmeye başladı.
Biliyorsunuz internet medyası artık sadece bir alternatif değil, ana akım. Geleneksel medyanın yerini dijital platformlar alırken, doğru habercilik anlayışını, şeffaflığı ve halkın güvenini bu mecralara taşımak en büyük sorumluluğumuz.
Kepez İlçe Temsilcisi olarak burada bulunmamın en önemli nedeni hem yerel hem de ulusal ölçekte internet medyasının gücünü doğru yönde kullanmak.
Kepez, Antalya’nın dinamik ve büyüyen bir ilçesi.
Burada üretilecek doğru içerikler, verilecek eğitimler ve atılacak adımlarla, sadece bölgemizin değil, Türkiye’nin internet medyasına da katkı sağlamak istiyorum.
TİM BİR bu alanda çalışanların bir araya geldiği, fikir alışverişi yaptığı ve sektörün geleceğini şekillendirecek önemli bir birlik.
Ben de mesleki tecrübem ve yenilikçi bakış açımla bu sürece destek vermekten gurur duyuyorum. Çünkü inanıyorum ki, dijital Türkiye’nin geleceği, hep birlikte atacağımız bu adımlarla daha da aydınlanacak.
Halkın doğru bilgiye ulaşma hakkı, bizim en büyük sorumluluğumuz.
Adımız gibi, medyamız da TÜRK olsun!