-
BIST 100
18348,68%0,11
-
DOLAR
46,46% 0,03
-
EURO
53,12% -0,33
-
GRAM ALTIN
6258,53% 0,87
-
Ç. ALTIN
10117,53% 0,31
TİMBİR Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hacımüftüoğlu: TİMBİR önemli başarı hikâyesi yazıyor
Ankara’da toplanan Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Yönetim Kurulu, TİMBİR Yüksek İstişare Kurulu Başkanı, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) eski Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu onuruna verilen yemekte bir araya geldi. Hacımüftüoğlu burada yaptığı
ANKARA - BHA
TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa ve Yönetim Kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleşen toplantıda dijital medya alanında yapılan çalışmalar ele alındı, yeni dönemde yapılması planlanan projeler görüşüldü.
Heyet ardından Kartallar Holding binasında gerçekleştirilen yemekte bir araya geldi. Yemeğe, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Giresun Milletvekili Nazım Elmas, TİMBİR Yüksek İstişare Kurulu Başkanı, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) eski Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, Omdusman Şeref Malkoç, Ankara Ticaret Odası Başkan Vekili ve Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Kapadokya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Funda Aktan, TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, TİMBİR Başkanvekili ve Güvenli İnternet Medya ve Tahkim Merkezi Başkanı Av. Cüneyd Altıparmak, Birlik Haber Ajansı (BHA) Genel Müdürü Muhammet Kaçar ile TİMBİR Yüksek İstişare Kurulu üyeleri ve TİMBİR Yönetimi katıldı.

TİMBİR Yüksek İstişare Kurulu Başkanı, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) eski Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu burada yaptığı konuşmada TİMBİR’in geldiği noktayı oldukça başarılı bulduğunu ifade etti. Hacımüftüoğlu, Türkiye’nin dijital dönüşüm sürecinde internet medyasının önemli bir güç olarak ortaya çıktığını vurgulayarak şunları söyledi:
“İnternet medyası bugün haber alma özgürlüğünün en dinamik alanını oluşturuyor. Doğru bilgiye hızlı erişim artık tüm toplumların önceliği haline gelmiş durumda. TİMBİR’in bu noktada üstlendiği misyon son derece değerlidir. Sizler, hem dezenformasyonla mücadelede hem de Türkiye’nin dijital vizyonunun sahada karşılık bulmasında etkin bir rol oynuyorsunuz. Bugün burada gördüğüm birlik, beraberlik ve çalışma azmi, geleceğe yönelik umutlarımızı daha da güçlendiriyor.”

Dijital mecralarda etik haberciliğin önemine de değinen Hacımüftüoğlu, “Bilginin hızla yayıldığı ve etkisinin çok büyük olduğu yeni iletişim dünyasında doğruluk, güvenilirlik ve milli sorumluluk temel ilkelerdir. TİMBİR’in bu değerler çerçevesinde büyümesi, ülkemiz adına büyük bir kazanımdır.” dedi.
Konuşmasının sonunda TİMBİR yönetimine teşekkür eden Hacımüftüoğlu, “Her birinizin emeğine, gayretine ve ortaya koyduğu vizyona şahsen şahitlik etmekten gurur duyuyorum. İnşallah çok daha güçlü, çok daha etkin projeleri birlikte hayata geçireceğiz. Türkiye’nin dijital geleceğinde TİMBİR adı daha gür bir sesle yankılanacaktır.” ifadelerini kullandı.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Giresun Milletvekili Nazım Elmas ise yaptığı konuşmada dijital medya alanında güçlü bir ekosistem oluşturulmasının önemine dikkat çekti. Elmas, “Türkiye’nin dijitalleşme süreci çok hızlı ilerliyor. Bu süreçte nitelikli internet medyasının varlığı hem demokrasimiz hem de toplumumuzun doğru bilgiye erişimi açısından kritik bir rol üstleniyor.” dedi.
Elmas, dezenformasyonla mücadelenin ulusal güvenlik boyutu taşıdığını belirterek, “Dijital dünyada doğru bilgi kadar doğru duruşun da kıymetini biliyoruz. Kamu kurumları ve medya kuruluşlarının iş birliği içinde hareket etmesi, bu mücadeleyi daha da güçlendirecektir.” ifadelerini kullandı.

Hacımüftüoğlu için pasta kesildi
Programın sonunda TİMBİR Yüksek İstişare Kurulu Başkanı, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) eski Başkanı Seyfullah Hacımüftüoğlu için özel bir pasta kesildi. Pastayı Hacımüftüoğlu’nun yanı sıra TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, eşi Başak Basa ve kızı Ekin Basa ile Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun kızı Avukat Beyza Vildan Hacımüftüoğlu’nun birlikte kesti.

Hacımüftüoğlu’nu duygulandıran fotoğraf
Birlik Haber Ajansı (BHA) Genel Müdürü Muhammet Kaçar da programda yaptığı konuşmada, Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun Rize Valiliği döneminde ortaya koyduğu özverili çalışmaları hatırlattı. Kaçar, 2011 yılında Rize’de yaşanan sel felaketi ve Ovit Dağı’nda mahsur kalan vatandaşların kurtarılmasına yönelik yürütülen başarılı çalışmalardan derlenen arşiv fotoğraflarının bulunduğu özel bir tabloyu Hacımüftüoğlu’na hediye etti. Bu anlamlı jestten duyduğu memnuniyeti ifade eden Hacımüftüoğlu, Rize’ye ve bölge halkına duyduğu güçlü bağın her zaman devam edeceğini söyledi.

İş İnsanı Kartal'a Plaket
Öte yanda TİMBİR'e katkılarından dolayı İş İnsanı Hasan Kartal'a plaket takdim edildi. plaketi Hacımüftüoğlu ile Dr. Basa, Kartal'a sundu.

Ankara Üniversitesi Rektörü, Beypazarı Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret etti
AKK toplumsal şiddete yönelik düzenlenen panele ev sahipliği yaptı
Beypazarı İlçe Emniyet Müdürlüğü: Beypazarı oldukça ziyaretçi alan bir yerdir
Adil Koçalan: Medya kuruluşları ülkemizin ortak hafızasını oluşturan en önemli kurumlardır
Eğitimci Hayat Aras: "Yakutistan'da Isıah (IHIAH) Bayramı"
İstanbul'da iki ilçede planlı su kesintisi uygulanacak
Battalgazi Belediyesi'nden esnafa temiz çalışma ortamı
28. Yeşilyurt Kültür, Spor ve Kiraz Festivali, 28 Haziran'da gerçekleşecek
Malatya'da genç girişimciler ödüllerini aldı
Yeşilyurt'ta yaz akşamları etkinlikleri aile şenlikleriyle başladı
İki haftalık uyuşturucu operasyonlarında binlerce şüpheliye işlem
UDSP yabancı dil sınavı için giriş belgeleri yayımlandı
Başkan Taşkın'dan Prof. Dr. Sezai Yılmaz'a ziyaret
Malatya'da altyapı çalışmaları devam ediyor
Malatya'da yeni ulaşım aksı için çalışmalar hızlandı
Trabzon Beşirli’ye çocuklara özel külliye geliyor
AKK Başkanı Yılmaz Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi Mehmet Akarca'yı ziyaret etti
AKK Ankara'ya İz Bırakanların konuğu İlhan Selçuk oldu
Mayıs ayı son 56 yılın en soğuk dönemlerinden biri oldu
Tunceli’de mantar ararken kaybolmayın! AFAD’dan hayati uyarı
Malatya’nın altın meyvesi için yol haritası belirlendi
Şehit babaları Babalar Günü'nde unutulmadı
HDH Medya 10. yıl gala gecesinde başarılar ödüllendirildi
Minguzzi’nin ailesine yönelik tehdit ve hakaret davasında karar verildi
Gazze'de can kaybı 73 bin 35'e ulaştı
İngiltere’de sıcak hava dalgası: Kırmızı alarm verildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 103 yıllık cumhuriyetin en başarılı kadrosu olduk
Nurullah Öner, sahadan gelen talepleri projelere dönüştürüyor
AK Parti Baskil’de 100 kişilik kadroyla sahaya indi
Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü’nden sıcak hava uyarısı
Yükleniyor



