-
BIST 100
18348,68%0,11
-
DOLAR
46,46% 0,03
-
EURO
53,12% -0,33
-
GRAM ALTIN
6258,53% 0,87
-
Ç. ALTIN
10117,53% 0,31
Cumhurbaşkanı Erdoğan: TİSK elini taşın altına koymalı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium’da düzenlenen TİSK 29. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada önemli değerlendirmelerde bulundu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yarın ilk toplantısını gerçekleştireceğini hatırlatan Erdoğan, işvere
ANKARA - BHA
Orta Vadeli Program doğrultusunda enflasyonda tek haneli oranlara ulaşmanın hedeflendiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TİSK’in iş dünyası adına hazırladığı raporların önemine dikkat çekti ve “Kağıt üzerindeki hedefleri sahada uygulamak işin özüdür” ifadelerini kullandı. Teknolojik gelişmelere ve küresel değişime işaret eden Erdoğan, işverenlerin yeni gerçekliklere uyum sağlamasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.
“Adil ve sürdürülebilir işçi-işveren ilişkisi vazgeçilmezdir”
Konuşmasında işçi-işveren ilişkilerinin adalet temelinde yürütülmesinin önemine değinen Erdoğan, sağlıksız bir ilişki zemininin sömürüye yol açabileceğini ifade etti. Son yıllarda yaşanan iş kazalarına da değinen Cumhurbaşkanı, devletin tüm imkânlarını iş güvenliğinin sağlanması için seferber ettiğini söyleyerek, “İhmali olan kim varsa kamu ya da belediye görevlisi fark etmeksizin gereği yapılmaktadır” dedi.
Erdoğan, TİSK’in “Sıfır Kazaya Yolculuk” projesi kapsamındaki çalışmalarını takdir ettiğini ancak yaşanan acı olayların daha fazla önlem alınması gerektiğini gösterdiğini belirtti.
“İşverenlerimizin asgari ücret sürecine katkı sağlamasını bekliyorum”
Asgari ücret görüşmelerine ilişkin beklentisini açıkça ortaya koyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşçi kardeşlerimize yönelik atacağınız her olumlu adım verimlilik ve bereket olarak geri dönecektir. Kefenin cebi yok; geriye hayırla anılacak işler bırakmak en büyük zenginliktir” diye konuştu.
2026’ya kadar teşvik müjdesi
Çalışma hayatına yönelik desteklere de değinen Erdoğan, 2025 yılında işçi başına verilen 1000 TL asgari ücret desteğinin istihdamın korunmasında önemli rol oynadığını belirtti. Kadınlar, gençler ve mesleki yeterlilik belgesi sahipleri için sunulan 24–54 ay arası SGK teşvikinin 2026 sonuna kadar uzatılacağını da açıkladı.
Bunun yanı sıra Merkez Bankası’nın reeskont limitini 4,5 milyar TL’ye çıkardığını hatırlatan Erdoğan, yatırım taahhütlü avans kredilerinde faiz oranlarının yüzde 14–28 aralığına düşürüldüğünü söyledi. KOBİ’lere verilen çalışan başına 2.500 TL’lik desteğin gelecek yıl 3.500 TL’ye çıkarılacağını belirterek büyük firmaların da programa dâhil edileceğini duyurdu.
“Terörsüz Türkiye için iş dünyasının desteği şart”
Konuşmasının son bölümünde terörle mücadeleye değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 40 yıldır Türkiye’nin önünde engel oluşturan terör sorununu tamamen geride bırakmayı hedeflediklerini dile getirdi. “Artık kan akmasın, ocaklara ateş düşmesin” diyen Erdoğan, Türkiye’nin bu sorunu sona erdirmek için geniş toplumsal mutabakatla hareket ettiğini söyledi.
Ankara Üniversitesi Rektörü, Beypazarı Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret etti
AKK toplumsal şiddete yönelik düzenlenen panele ev sahipliği yaptı
Beypazarı İlçe Emniyet Müdürlüğü: Beypazarı oldukça ziyaretçi alan bir yerdir
Adil Koçalan: Medya kuruluşları ülkemizin ortak hafızasını oluşturan en önemli kurumlardır
Eğitimci Hayat Aras: "Yakutistan'da Isıah (IHIAH) Bayramı"
İstanbul'da iki ilçede planlı su kesintisi uygulanacak
Battalgazi Belediyesi'nden esnafa temiz çalışma ortamı
28. Yeşilyurt Kültür, Spor ve Kiraz Festivali, 28 Haziran'da gerçekleşecek
Malatya'da genç girişimciler ödüllerini aldı
Yeşilyurt'ta yaz akşamları etkinlikleri aile şenlikleriyle başladı
İki haftalık uyuşturucu operasyonlarında binlerce şüpheliye işlem
UDSP yabancı dil sınavı için giriş belgeleri yayımlandı
Başkan Taşkın'dan Prof. Dr. Sezai Yılmaz'a ziyaret
Malatya'da altyapı çalışmaları devam ediyor
Malatya'da yeni ulaşım aksı için çalışmalar hızlandı
Trabzon Beşirli’ye çocuklara özel külliye geliyor
AKK Başkanı Yılmaz Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi Mehmet Akarca'yı ziyaret etti
AKK Ankara'ya İz Bırakanların konuğu İlhan Selçuk oldu
Mayıs ayı son 56 yılın en soğuk dönemlerinden biri oldu
Tunceli’de mantar ararken kaybolmayın! AFAD’dan hayati uyarı
Malatya’nın altın meyvesi için yol haritası belirlendi
Şehit babaları Babalar Günü'nde unutulmadı
HDH Medya 10. yıl gala gecesinde başarılar ödüllendirildi
Minguzzi’nin ailesine yönelik tehdit ve hakaret davasında karar verildi
Gazze'de can kaybı 73 bin 35'e ulaştı
İngiltere’de sıcak hava dalgası: Kırmızı alarm verildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 103 yıllık cumhuriyetin en başarılı kadrosu olduk
Nurullah Öner, sahadan gelen talepleri projelere dönüştürüyor
AK Parti Baskil’de 100 kişilik kadroyla sahaya indi
Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü’nden sıcak hava uyarısı
Yükleniyor



